Binden op netten

Het gebruik van gegalvaniseerde matten voor uw vloerverwarming.

Het gebruik van gegalvaniseerde matten voor uw vloerverwarming

Wanneer er geen cementdekvloer aanwezig is of infrezen niet mogelijk is, wordt de vloerverwarmingsslang gebonden op een gegalvaniseerde staalmat. Op de dragende vloer wordt eerst reflectiefolie aangebracht om warmteverlies naar beneden tegen te gaan. De randen worden voorzien van randisolatie om krimpscheuren tegen te gaan en warmteverlies naar de wanden te voorkomen.

Vervolgens worden de verzinkte netten (worden veelal “gegalvaniseerde netten” genoemd) aangebracht waarop als laatste de vloerverwarming buis wordt gemonteerd. De vloerverwarmingslang of buis monteren we hart op hart 10cm. Hierna kan de nieuwe dekvloer worden aangebracht. Deze zal over het algemeen 5 tot 7cm dik zijn. Indien deze dunner is moet er geen folie onder de vloerverwarming. Indien hij dikker wordt kan er beter gekozen worden voor ons tacker systeem. Ter info: hoe dikker de dekvloer, hoe trager de vloerverwarming. Daarom het advies om de dekvloer in een woning niet te dik te maken. U kunt dan beter meer isolatie toepassen.

OFFERTE AANVRAGEN

Roestplekken voorkomen

Indien u zelf wapeningsnetten plaatst en gebruikmaakt van niet-gegalvaniseerde netten, gaan deze netten roesten. Deze roest kan door de vloer trekken. In geval van een natuursteenvloer kan dit verkleuringen van de dekvloer als gevolg hebben.

OFFERTE AANVRAGEN
25 jaar ervaring

Al 25 jaar werkzaam met ervaren 
en professionele monteurs.

Oog voor Kwaliteit

De beste producten en materialen. 
Volgens de hoogstte standaard.

Doelgericht

Onze ervaren vakmensen vinden altijd
een oplossing.

Frezen en binden: geen goede combinatie

Een combinatie van frezen en binden raden wij niet aan, omdat de reactietijd van beide systemen te ver uiteen ligt om als combinatie te gebruiken. Deze methode leidt onherroepelijk tot klachten.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u een nieuwe duurzame en verantwoorden vloer verwarming of heeft u een andere vraag neem dan contact met ons op via de telefoon, de mail of onderstaand contactformulier.

OFFERTE AANVRAGEN