Vloerverwarming houten vloer

In tegensteling tot wat vaak gedacht wordt, gaat vloerverwarming goed samen met een houten vloer. Populaire houtsoorten als eiken, noten, merbau, afzelia en kambala zijn geschikt voor vloerverwarming. Niet alle houten vloeren zijn echter te combineren met vloerverwarming. Hout heeft de eigenschap te werken bij schommelingen in temperatuur. Massief hout is daarom ongeschikt. Triple A Verwarming is uw deskundige partner in duurzame verwarming. Onze specialisten adviseren u op maat over houten vloer vloerverwarming en welke houtsoort wel of niet geschikt is voor vloerverwarming. Zo vormen parket en vloerverwarming ook een goede match. Neem contact op voor meer informatie, advies of het maken van een afspraak.  

OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming houten vloer

Dunne houten planken geven hoger rendement van de vloerverwarming

Hout is een natuurproduct, dat kan krimpen en uitzetten door verandering in de luchtvochtigheid en temperatuur. Dit is geen probleem bij een goede legmethode. Als de vloer zwevend wordt gelegd, is de kans aanwezig dat de warmte tussen de betonnen of zandcement ondergrond en de planken blijft zitten. Een warmtedoorlaatbare tussenvloer biedt uitkomst. Beter is het de houten vloer te verlijmen, zodat de warmte door de planken gaat.

Dunne planken gaan beter samen met vloerverwarming dan dikke planken. U hoeft minder te stoken (met een lagere energielast) en het rendement van de vloerverwarming is hoger. Een lamelplank, bestaande uit een multiplex onderlaag en houten toplaag, is zeer geschikt voor vloerverwarming. Net als dun eikenhout of PVC. U voorkomt dat uw vloer na een paar jaar bol of hol gaat staan. Laat u door Triple A Verwarming informeren over het beste systeem vloerverwarming houten vloer. En welk legpatroon het beste op uw vloerverwarming kan worden toegepast.

25 jaar ervaring

Al 25 jaar ervaring in het plaatsen van vloerverwarming

Oog voor Kwaliteit

Wij werken uitsluitend met producten van hoge kwaliteit. Hierdoor bieden we 5 jaar garantie.

Doelgericht

Door jarenlange ervaring vinden wij voor elk probleem.

Vloerverwarming houten vloer zorgt voor wooncomfort en warme sfeer

Een houten vloer is om vele redenen een goede combinatie met vloerverwarming. Een houten vloer vloerverwarming vergroot het sfeervolle karakter van uw woning en het zorgt voor warm comfort. Hout koelt langzaam af. U heeft hierdoor een constante, aangename temperatuur in huis. Met vloerverwarming heeft u geen radiatoren en convectoren nodig. U realiseert hierdoor een ruimtebesparing in de kamer én u voorkomt stofplekken op deze verwarmingselementen. Triple A Verwarming heeft al 25 jaar ervaring in vloerverwarming plaatsen, meestal op basis van cv-ketels en warmtepompen. Onze specialisten bedienen zowel de particuliere als zakelijke markt.

Houten vloer vloerverwarming in nieuwbouw, bestaande bouw en renovatie

Een houten vloer is een verrijking van uw interieur en brengt de ruimte tot leven. Het natuurproduct zorgt voor een sfeervolle ambiance. Vloerverwarming is de meest comfortabele wijze om de ruimten in uw huis aangenaam warm te maken. Houten vloeren en vloerverwarming zijn hierdoor een goede match. Triple A Verwarming plaatst vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming. Een warmwatersysteem fungeert meestal als hoofdverwarming. Elektrische vloerverwarming wordt vaker als bijverwarming benut.

Vele nieuwbouwhuizen in Nederland worden van vloerverwarming voorzien. Er is veel minder energie nodig om de woning te verwarmen. Waar bij reguliere verwarming de kamer tot circa 21 à 22 graden wordt verwarmd, bereikt u met vloerverwarming houten vloer al een aangename temperatuur bij 19 à 20 graden. Deze besparing op het energieverbruik is goed voor het milieu en voor uw portemonnee. Ook in bestaande woningen en renovatieprojecten wordt de combinatie van houten vloeren en vloerverwarming in toenemende mate gebruikt.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Wil jij een nieuwe, duurzame en verantwoorde vloerverwarming of heb je een andere vraag? neem dan contact met ons op via de telefoon, de mail of onderstaand contactformulier.

OFFERTE AANVRAGEN

Verschillende systemen voor vloerverwarming

Alle vloerverwarmingssystemen zijn eigenlijk geschikt om te combineren met een houten vloer, zolang deze goed worden gelegd en afgewerkt. Natbouw vloerverwarming wordt afgewerkt met een laag zandcement, waar na droging en voorstrijken een houten vloer op kan worden verlijmd. Bij droogbouw vloerverwarming worden de buizen in speciale platen geklikt of vastgemaakt. Er wordt steeds vaker gekozen voor droogbouw vanwege de vele voordelen. Denk aan een snellere warmteafgifte en verspreiding, een kleinere opbouwhoogte en minder risico op barsten in de vloer.

Uw houten vloer met vloerverwarming kan rechtstreeks over een bestaande gietvloer, tegelvloer of natuursteen vloer worden gelegd. De vloer wordt meestal eerst opgeruwd en voorgestreken. Bij elektrische vloerverwarming kan het beste een overdekkende afwerklaag worden gebruikt. Of een zwevende houten vloer. Triple A Verwarming gebruikt verschillende systemen voor houten vloer vloerverwarming.

Neem contact op met uw vragen, adviesverzoek of het maken van een afspraak

Het is belangrijk dat er eenmaal een opstookprotocol wordt uitgevoerd tijdens de aanleg van de vloerverwarming. Op deze wijze wordt de werkvloer en de houten vloer stapsgewijs opgewarmd. Het rendement van de vloerverwarming is afhankelijk van de houtsoort, specifiek de hardheid, stabiliteit en weerstand. De vloerdikte is ook van belang, evenals de isolatie, het type installatie en de keuze voor hoofd-of bijverwarming.

Neem contact op met de specialisten van Triple A Verwarming met uw vragen, adviesverzoeken of het maken van een afspraak over houten vloer vloerverwarming. Of vraag meteen vrijblijvende, gratis offerte aan.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Wil jij een nieuwe, duurzame en verantwoorde vloerverwarming of heb je een andere vraag? neem dan contact met ons op via de telefoon, de mail of onderstaand contactformulier.

OFFERTE AANVRAGEN