Droogbouwsysteem op houten vloeren

Heeft u een houten vloer en wilt u deze combineren met vloerverwarming? Een droogbouwsysteem is hiervoor bij uitstek geschikt.

De vloerverwarming wordt bij een droogbouwsysteem op houten vloeren in een gipsvezelplaat geplaatst. De belasting is hierdoor veel lager. Een belangrijk punt is wel dat de houten vloer egaal/waterpas moet zijn.

Vloerverwarming in isolatieplaat met minimale opbouwhoogte

Bij een droogbouwsysteem op houten vloeren worden er geen natte producten gebruikt, zoals beton, zandcement of anhydriet. De vloerverwarming wordt niet in een cementvloer neergelegd, maar in een gipsvezelplaat. Dit is ideaal bij een houten vloer, dat een minder sterke draagconstructie heeft dan een betonvloer, PVC-vloer of natuursteenvloer. U kunt dankzij het droogbouwsysteem toch vloerverwarming installeren op uw houten vloer. En genieten van de vele voordelen.

  • Lage belasting en daarmee ideaal voor houten vloeren met een minder sterke draagconstructie
  • Geluidsisolerende eigenschappen (hier zitten geen waardes aan)
  • Minimale opbouwhoogte

Waterdichte platen met een hoge druksterkte en hoge thermische isolatie

Triple A Verwarming is gespecialiseerd in verschillende droogbouwsystemen: met gipsvezelplaten, bouwplaten of EPS met geleidingsplaten. De keuze is afhankelijk van uw woonsituatie en wensen. Bij een droogbouwsysteem op houten vloeren worden bouwplaten verlijmd of met schroeven bevestigd. Deze platen hebben uitstekende constructieve en mechanische eigenschappen. Ze zijn waterdicht, ze hebben een hoge druksterkte en een hoge thermische isolatie.

De bouwplaten voor vloerverwarming in combinatie met een houten vloer zijn licht van gewicht. Ze bezitten een optimale stijfheid voor een substantiële verbetering van de vloerconstructie. Het maakt bouwplaten ideaal voor zeer dunne, houten vloeren. De ondervloer dient wel voldoende stevig te zijn en niet te veel door te buigen.

Vloerverwarming infrezen

Droogbouwsysteem populair bij vloerverwarming met houten vloeren

Vloerverwarming gaat vaak heel goed samen met een houten vloer, van eiken, noten of afzelia tot kambala, laminaat of parket. Er wordt steeds vaker gekozen voor droogbouwsystemen op houten vloeren, waarbij de verwarmingsbuizen in speciale platen worden geklikt of vastgemaakt. Dit vanwege de snellere warmteafgifte en gelijkmatige warmteverspreiding, kleinere opbouwhoogte en minimale risico op barsten in de vloer.

Geïnteresseerd in een effectief en efficiënt droogbouwsysteem op een houten vloer? Laat u informeren door de specialisten van Triple A Verwarming over de beste methode voor uw specifieke vloer. En over welk legpatroon het beste op uw vloerverwarming kan worden toegepast. Bel (088 – 022 78 22), e-mail ([email protected]) of vraag online een adviesgesprek aan.

Ook een opdracht voor ons?

Neem vrijbljivend contact met ons op of vraag een adviesgesprek aan op locatie.