Warmtepomp en vloerverwarming: een efficiënte en energiezuinige combinatie

Overweegt u vloerverwarming in uw woning of heeft u al vloerverwarming? De combinatie met een duurzame warmtepomp zorgt voor een energiezuinige én milieuvriendelijke manier van verwarmen.

Een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming leidt tot een lager energieverbruik en daarmee lagere kosten. U geniet van veel warmtecomfort. Het systeem is bovendien geschikt voor koeling in de zomer. Doordat een groot oppervlak wordt verwarmd of gekoeld, krijgt u een gelijkmatige temperatuur in de ruimte. Dit voelt zeer aangenaam.

Warmtepomp ideaal bij een lage aanvoertemperatuur

U kunt bij vloerverwarming natuurlijk gebruikmaken van een traditionele CV-ketel, maar een warmtepomp is een doeltreffender en voordeliger optie. De vloerverwarming bestaat uit een systeem van buizen, waar warm water doorheen stroomt. Dit warme water verwarmt de vloer, de vloer verwarmt vervolgens de ruimte.

De watertemperatuur in de vloerverwarmingsbuizen is relatief laag. De ideale aanvoertemperatuur van vloerverwarming ligt tussen de 35 en 45 graden Celsius. Juist bij deze temperatuur is de warmtepomp het meest efficiënt. Bij reguliere radiatoren is de optimale aanvoertemperatuur 60 tot 80 graden Celsius. Dit maakt een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming tot een perfecte match.

Profiteer van de vele voordelen van een warmtepomp in combinatie vloerverwarming

Een vloerverwarmingssysteem werkt met lage temperaturen. In tegenstelling tot radiatoren vraagt een warmtepomp een veel lagere temperatuur. Hoe lager de watertemperatuur, hoe hoger het rendement van de warmtepomp. De pomp moet minder hard werken om de noodzakelijke temperatuur te bereiken. Dit resulteert in een lager elektriciteitsverbruik en daarmee lagere energiekosten. Profiteer van de voordelen van een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming.

  • Energiezuinige en milieuvriendelijke manier van verwarmen
  • Lager elektriciteitsverbruik en daarmee lagere energiekosten
  • Warmtepomp verwarmt in de winter en koelt in de zomer
  • Gelijkmatige temperatuur in de ruimte
  • Geschikt voor vloeren van PVC, hout, natuursteen, tegels, laminaat, keramisch parket en diverse andere materialen

Duurzame, doeltreffende en voordelige wijze van verwarmen

Een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming wordt de laatste jaren steeds populairder. Vloerverwarming kan met allerlei typen warmtepompen worden gecombineerd, behalve natuurlijk die met lucht als afgifte. Het rendement is nóg hoger bij een goed geïsoleerde woning.

Ook een opdracht voor ons?

Neem vrijbljivend contact met ons op of vraag een adviesgesprek aan op locatie.